*Additional fee required

MONDAY, JULY 7

8:30 a.m. - 4:00 p.m.

*NAESP National Principals Mentor Training and Certification Program

TUESDAY, JULY 8

8:00 a.m. - 6:00 p.m.

Registration Open

8:30 a.m. - 4:00 p.m.

*NAESP National Principals Mentor Training and Certification Program

9:00 a.m. - 4:00 p.m.

*Pre-Conference Workshop (2-day) – Judy Carr: How to Lead the Common Core to Routine Practice in EVERY Classroom

WEDNESDAY, JULY 9

7:00 a.m. - 5:00 p.m.

Registration Open

8:30 a.m. - 12:00 p.m.

*NAESP National Principals Mentor Training and Certification Program

8:30 a.m. - 12:30 p.m.

NAESP Community Service Day

9:00 a.m. - 4:00 p.m.

*Pre-Conference Workshop (2-day) – Judy Carr: How to Lead the Common Core to Routine Practice in EVERY Classroom

9:00 a.m. - 4:00 p.m.

*Pre-Conference  Workshop – Carol Tomlinson: Leading Differentiated Instruction in Your School

9:00 a.m. - 4:00 p.m.

*Pre-Conference Workshop – Barbara Blackburn: Rigorous Schools and Classrooms: Leading the Way

9:00 a.m. - 4:00 p.m.

*Pre-Conference Workshop – Michael Chirichello: The Principal as Coach and Evaluator: Developing New Understandings about Performance Appraisal

9:00 a.m. - 4:00 p.m.

*Pre-Conference Workshop – Justin Baeder: Going Digital: Boot Camp for High-Performance Instructional Leaders

9:00 a.m. - 4:00 p.m.

*Pre-Conference Workshop – Catherine Bradshaw: Preventing Bullying: Specific Strategies and Systematic Approaches

6:30 p.m. - 10:00 p.m.

*Foundation Fundraiser Denim and Dancing – General Jackson Showboat
Non-Conference attendees can buy tickets here.

THURSDAY, JULY 10

7:00 a.m. - 5:00 p.m.

Registration Open

8:00 a.m. - 9:30 a.m.

90-minute Concurrent Sessions

10:00 a.m. - 11:30 a.m.

Opening General Session – Robert Fulghum

11:45 a.m. - 5:30 p.m.

Exhibit Hall Open

11:45 a.m. - 1:00 p.m.      Exclusive Hours

11:50 a.m. - 12:50 p.m.

Lunch and Learn (sponsored by the Wallace Foundation)

1:00 p.m. - 2:30 p.m.

90-minute Concurrent Sessions

1:00 p.m. - 3:00 p.m.

Special Presentation – Milton Chen

1:00 p.m. - 3:00 p.m.

2- hour Concurrent Sessions

3:15 p.m. - 4:45 p.m.

90-minute Concurrent Sessions

4:30 p.m. - 5:30 p.m.

Exhibit Hall Reception

6:00 p.m. - 7:00 p.m.

Mentor Reunion & Reception

8:00 p.m. - 10:00 p.m.

NAESP Opening Reception

FRIDAY, JULY 11

7:00 a.m. - 4:00 p.m.

Registration Open

7:30 a.m. - 10:00 a.m.

Early Career Principal Breakfast

8:00 a.m. - 10:00 a.m.

2-Hour Concurrent Sessions

8:00 a.m. - 9:30 a.m.

90-minute Concurrent Sessions

9:00 a.m. - 3:00 p.m.

Exhibit Hall Open

10:15 a.m. - 11:30 a.m.

Plenary Session – Susan Cain

11:50 a.m. - 12:50 p.m.

*Lunch with Beth and Todd Whitaker

1:00 p.m. - 2:30 p.m.

90-minute Concurrent Sessions

1:00 p.m. - 3:00p.m.

Special Presentation – Sandra Day O'Connor

1:00 p.m. - 3:00p.m.

2-hour Concurrent Sessions

3:15 p.m. - 4:45 p.m.

90-minute Concurrent Sessions

5:00 p.m. - 6:00 p.m.

Delegate Assembly (credentialed delegates)

SATURDAY, JULY 12

7:30 a.m. - 11:00 a.m.

Registration Open

8:00 a.m. - 10:00 a.m.

Special Presentation – Peter Yarrow

8:00 a.m. - 10:00 a.m.

2-Hour Concurrent Sessions

8:00 a.m. - 9:30 a.m.

90-minute Concurrent Sessions

9:00 a.m. - 1:00 p.m.

Exhibit Hall Open

11:30 a.m. - 1:00 p.m.      Exclusive Hours

10:15 a.m. - 11:45 a.m.

90-minute Concurrent Sessions

1:30 p.m. - 3:00 p.m.

Closing General Session

4:30 p.m. - 5:30 p.m.

State Representatives Meeting (selection of the nominating committee)

5:00 p.m. - 6:00 p.m.

National Distinguished Principals Reunion (by invitation)

6:30 p.m. - 7:30 p.m.

NAESP Officers Reception (by invitation)